Monday, October 12, 2009

antara PMR n Praba( not mraba yek)


bukan xnak updatekan blog aku slalu... hidup aku dulu slalu bizi +bizibody(paperazzeq)...
skrg nie makin bertambah 'ter' bizi.. mcm2 kene uruskan... (gaji xgak tinggi sgt pun :(.....

tp bukan nak ngadu ape2... saje je nak lepas tension ngantuk jaga bebudak PMR....

so ada la satu insiden masa aku jaga PMR paper Sains II...

yang bagusnya kali ni budak xde yg jadi kura2.. menjeling sana sini... mayb dorg tau aku jaga susah sket nak guna toyol..

so bile abes paper sains.... ketua pengawas suruh 'cengcalon' semak smula la kertas2 mereka....

owh.. slum tu ni salah satu calon istimewa...

prabagaran.... (xsilap kat firol's blog pun ade kesah budak nie...)

makin tinggi 'giler' budak nie.....


so dijadikan citer aku collect la sume jawapan dorang untuk dikumpulkan....

bila smpai kat meje die, mata aku tertumpu kat kertas jawapannya....

'Dey Praba, apsal awak tulis nama pada kertas jawapan nie? Kan saya suruh tulis angka giliran dan no ic aje....!!!' tanya aku...

dengan wajah macho dan bertenang, die jawab


'kalo saya tidak tulis, nanti itu cikgu tidak kenal sama saya la..' jawab budak bertuah tu....

suasana sepi bertukar bising skejap pasal aku gelak terkezut ngan budak2 sekelilingnya......

'adus Praba... cikgu tu ade kenal kamu ke, kamu pun x kenal cikgu tu!!!' mcm2 budak2 sekolah menengah kini.......

8 bla..bla..bla...:

kuch said...

hahhaa.zmn skola dulu ada kawan tulis ayat rayuan..

'tolong la saya,jgn failkan saya.kluarga saya orang ssah...."

last2 jd karangan.tapi, bila msa paper math ade soklan karangan?
;D

http://halusinasinasi.blogspot.com