Wednesday, December 2, 2009

Kuliah yang memenatkan...

Macam biasa, bila dah habis kuliah apa lagi bertenet la. Alhamdulillah hari habis awal sikit, pukul 5.30 ptg. Baru masuk 2 minggu kat sini, dah bermacam-macam jenis lecturers aku jumpa. Ada sekali tu lecturer sekor ni just masuk sekali saje, then tukar ngan orang lain. Alasannya tak boleh ngajar lama-lama, nanti tidak boleh claim ngaja. Pulak.....

Hmm... sapa boleh jawab tu. Terdetik gak dalam hati, kata nak membentuk guru yang tinggi dengan sahsiah dan seumpamanya, tapi bila kene kat depa lain pulak ceritanya. Teringat aku kata-kata lecturer masa kat maktab dulu, kalo mengajar kat sekolah kene ikhlas, jangan kerja kerana duit aje, nanti hidup tidak berkat. ;/

Bukan nak kutuk lecturer tadi, pasal aku pun pendidik. Apa-apa yang tidak puas hati ngan pentadbir atau rakan sekerja, aku takkan cakap depan anak didik. Yang penting kene profesional, tanggungjawab terhadap tugas kene laksana dengan sebaik-baiknya. Ikut hati, mahu aje aku nak tegur lect tu. Tapi apakan daya kita orang yang kerdil, masuk telinga kiri keluar telinga kanan.

Wah membebel pulak aku petang-petang nie. Hari nie terasa penat sikit pasal kene daki kelas tingkat 3, then tukar kelas blok lain pulak di aras bawah, then tukar sana sini situ..mcm-mcm lagi le.. That's life in campus, memang sentiasa kene bergerak kalau nak ilmu. Tapi kalo berat badan tak kurus-kurus ada la yang tak kene. =__=

Assignment dah makin berlambak, walaubagaimana susah payah pun, dengan akal fikiran yang tak berapa genius ni kata, boleh la buat kot.!??hmm???mintak-mintak dapat result macam abg gee,, anugerah dekan tu, skrg tengah amik master kat UPSI. Lupa nak congrates.

Pagi tadi dapat mesej kat abg ajak, die gtau adik Cikgu Vidayu meninggal dunia pagi tadi, eksiden kat batu 6 teluk intan. Aku tumpang simpati kat keluarga beliau, walaupun xkenal adiknya tapi terasa la jugak kesedihannya. Al-Fatihah...

Insyaallah, nati aku letak le gambar, cikgu-cikgu ubern tahun 6 kang tak percaya aku tgh belajar, xde bukti kata dorang, mngada-ngada. Oh terlupa, semalam mamat2 nie ada call aku semalam, time aku ade tgh kuliah, dengan ayat kurang ajonya mengajak aku men tuju bola warna. Apa barang!!! (snooker) hehehe... tunggu la woi, korang praktis2 la dulu, kang takut menyesal.

Sambil-sambil aku layan tenet nie, rupa-rupanya bisnes firol dah makin berkembang, die tgh sibuk bisnes blook die. Kepada yang belum dapat, apa lagi email la kat die ok. Harap2 die sukses la.

orait folks, got to go now, nak smbung study dalam bilik lak, nanti aku sambung lain lak citer aku yang membosankan nie.. -____-

4 bla..bla..bla...:

lynda_siebie said...

tahniah dapat further study...pas ni dah x sama le level kite yek...anyway...slmt berkuliah!!!!

zamfadliez said...

first,follow my blog k:)..second..pengajar nie best,kite dapt mmbentuk murid2 kite..dan tugas yg sgt mulia..~!aku minat jadi pengajar,guru..tapi da mlencong jaoh lak dgn karier aku skg..hehe..anyway..caiyok..~@adioooss...~!

emmii the strange said...

takziah di atas kehilangan ayahanda tercinta. semoga Allah SWT mencucuri rahmat atas roh Allahyarham