Wednesday, September 24, 2008

Bermulanya...


Inilah aku.... masih segar lagi bile kuar maktab perguruan batu pahat...tgh 2gu result dpt posting kat negri mane... mase isi borg posting family aku suruh isi balik kg semula kat pahang.. tp sebabkan aku nak berdikari sgt... aku isi la perak...

hehe.. tipu kuarga,,, budjet nak dapt kaw pendalaman sket... maklumla bersemangat nak didik anak bangsa kat kaw 2...

akhirnya dpt la UBERN SKOOL... bapak aku marah le gak pasal aku tipoo die hehe... skejap je die angin... pastu orait...

mula2 nak pergi.. aku dok risau pasal umah... kaw sekolah... n mcm2 lagi le.. dah plak 2.. sepupu aku dok cite yg kaw perak ni byk ilmu santau..... ha.. bab santau nanti aku cite.. ade kes baik punye..... pak sedara aku duk di diamond bay.. atau lebih dikenali sbg teluk intan.... die gtau kaw tu kaw estet,, frus gak le... mesti kaw jerebu.. time 2 mcm2 aku pikir... skolah 2 jauh sgt ke... ade antu ke.. ade ular ke... smpai 2 ari sblum nak g sana ... xleh tido malam... ..tp punce sbnarnya xleh tido pasal aku lepak malam2 ngan mmber.. kul 4-5 pg baru balik rumah... lepak je xde wat mende x snonoh ye...
adik2 yg bace nie jgn ikut prangai sir zeq yekk.. baik duk umah lepak bsama kuarga lagi bagus.. hehe...

so bile nak smpai ulu bernam... rupe2nye kene cross river plak... nasib baik ade peri besar.. leh muat kete masuk utk cross...



ni leh muat 6 biji kete.. lagi satu...



leh muat 3 kete...

so mase aku mula2 sampai aku naik peri besar tu... xde la gayat sgt coz x nampak sungai... smpai2 je kene bayo rm5 per entry... coz masuk kaw estet...

bile smpai kaw skolah.. trus aku jadi smagt coz skolah 2 punye la buruk bangunan nye.. mcm x penah cat sejak zaman jepun lagi... rumah guru pun macm balai polis zaman portugis melaka agaknya... tp happening ngan penduduknya... 2 aku cite lain kali ler...
ni skolah aku...



ok.. pasni aku nak citer pasal pengalaman kat skolah n komplek guru plak.. 2gu........

2 bla..bla..bla...:

lynda_siebie said...

salam....gd evening sir....
blog ko ni..more or less cam blog aku plak....xpe..citer lain2 yedak!!!
anyway...visit my blog at teacherlynda.blogspot.com

wiegreat said...

hehe.. kang wat pelik kang xleh nak baca kan... da important is the contents kan...:)