Thursday, September 25, 2008

tukang lawak

ni plak penghibur aku mase tgh tension... ade 2 kategori..

kategori pertama murid2 n kedua org dewasa..

mula2 aku nak citer pasal murid2 kesayangan aku...
saja aku bold kan.. pasal 2 ayat tersirat hihihi...
dulu sume murid2 takut ngan aku.. tp bile depa masuk taun 6.. sume mesra ngan aku...
mmg aku sgaja wat g2 coz aku xnak wat depa tension ngan aku masa UPSR plok...

so citer nya sebelum ari kamis iaitu ketika baru abis paper math x silap... yesaya, nazmi, ezri n elluinza sibuk berborak kosong.. sambil gelak2 lagi macam jebon aku tgk.. aku pun dtg suruh depa cite kat aku...

tukang karutnye yesaya le.....



mmg slalu ceria budak nie... n suke mengarut...
dialah harapan aku dapt A dlm english upsr... pada hari kedua upsr...
iaitu ari rabu pas amik paper math...die lepak bercerita.... mmg terlalu seronok dier bercerita.. sumenye citer lawak...
rupe2nye die ni peminat citer Allahyarham Tan Sri P.Ramli.... katanya kat umah slalu tonton citer p.ramli... dari A-Z la die citer kat aku.... nak lawaknya.. cara die menyampaikan 2 dengan gaya bersahaja dan penuh ngan lorat org asli... sama x ubah mcm raja lawak 2 .. nabil... aku yakin ngan bakat semulajadi nya itu.. di boleh mengatasi nabil... budak2 lain heran pasal apa aku gelak lebih... sume dtg dekat dengar citer... smpai mengalir air mata aku gelak citer die.. x pasai kurang sket pahala pose aku ari tu.. hahahaha.... aku tringat di melakonkan watak do re mi ketika kat umah re.. re tgh sikat rambut n amik sikat kat gigi tengkorak n die tgk gigi sikat byak dah xde... mmg lawak cara die cerita... pa2tu citer ahli mesyuarat tingkap.. n byak lagi.. kalo korang dengar mesti boleh kene buasir gelak lebih...hehehe...

Rupanya langit x slalu cerah!!!

keesokan ari bila waktu subjek UPSR sains n english... Yecaya x muncul2.. aku resah dan gelisah.. kemanakah murid harapan A aku...

aku terima kabar bahwa ibu kesayangannya sudah pergi meninggal dunia yg fana ini... ibunya meninggal ketika die sonok bercerita lawak kepada ku pada ari rabu itu... aku pun turut sedih kehilangan ibunya...

puas aku cube menghubungi keluarga ttp x dpt... sepupunya datang ke sekolah mengabarkan berita sedih tersebut... ttp lawaknye plak,,,

die minta kertas soalan UPSR sains dan english disimpan utk dia amik bile die kembali ke skolah nati... die budjet cikgu2 leh tanda kertas jwapan nya kemudian hari... mcm peperiksaan biasa...

adus...!!! mampos.... hmmmm....

1 bla..bla..bla...:

l0veyd0veyd00 said...

alahai...siannya... aku pun cikgu gak.... so aku paham mcm mana rasa nya melayan kerenah diorg :P