Tuesday, July 28, 2009

ape nak citer 30 : mcm bagus sangat.....

berlaku pada minggu lepas... time tu tgh beramah mesra ngan bebudak taun 2... sedang dorng buat latihan yg aku beri... aku g le dewan, kelas taun 6...aku simpan le laptop aku kat situ... time aku masuk suasana sunyi sepi cam biasa, ye la time aku ada, mcm lalu malaikat maut aje... tibe2 nuar n man kasi report panas aje..


bebudak men masa waktu math.. kalo men2 sket2 tu aku x kesah sgt.. tp boys men baling ular plastik kat budak pompuan... mmg aku sakit ati le.. time tu baru abes percubaan n prog motivasi... xde kesedaran lgsung nak amek pekse... kene la ceramah, dlm x sedar tu, laptop aku beli kat lowyat 3 taun pas aku hempaskan kat meje... marah punye pasai... aku pun xsedar yg aku menghempaskan benda yg penting ke meje tue....kalo time cikgu xde tu lain le.. nie dua org guru sedang mengajar dalam satu kelas pun leh wat camtu... hish.. kalo aku buat observation dlm kelas tu, mesti x cemerlang punye... har har har....



so bile kat umah, aku buka le laptp.. bernyala,, sukor.,,, tp sampai bios je die hang.. adussss...
dlm ati aku mesti kong aku punye hardisk nie.,... aku bwk terus kekedai,, n tokeh kedai tu ckp mmg hardisk kong.... abes sume maklumat dlm laptop xdpt diselamtkan... selain kehilangan rm300 beli hardisk baru, aku tukar gak dari xp ke vista ultimate... saje nak try.. hampir lima jam aku berada kat kedai tu nak selamatkan maklumat2 penting..


alhamdulillah,, selamat la separuh darinya.... separuh lagi menda2 yg xbape penting sangt...
so pas ni beringat le... laptop aku nie bukan mcm bagus sgt.. baru kene hempas, trus hardis kong...tp nak wat camne , barng sparepat senang dicari.... kalo laptop len tu senang je motherbod kong.. mcm compact.. housemate aku beli 2 taun pas jenis compact... tp xde la hempas ke ape... skali tu kong trus motherbod die... skrg ni buat alas bantal tmpat tido.. har har har.... so sape2 nak beli.. cari la yg kualiti bukan byk brand je lebih.....

ni le model laptop aku acer aspire 4520... tip top... samsul nak beli tp harga aku tawarkan rm4000... ada sapa berani?? cadang nak beli jenis IBM atau APPLE lak...

9 bla..bla..bla...:

Bonzer_d1 said...

panas..panas...panas.....
sabar yer zeq..
ko x layak pkai acer tu..
ko layak appal jerk..bru mantooppp..
so acer tu bg free jer ar kt aku..ekekke...

nuar said...

aku tk leh nk kata ape la.. sbb zeq ni taraf dia bwh sket dari tokeh timbang sawit.. kalu aku jd cam tu rasanye 5 tahun lg blm tentu dpt nk repair laptop tu apatah nk beli dgn hrge yg dia tawarkan tu,mau masuk 10 thn simpan duit tu pun blm tntu dpt beli lg...

dan Bonzer, ko ni pn cam tau2 je nk kasi zeq panas yek...

emmii the strange said...

huh gila mahai kalau juai balik...tak seperti harga asal. itu laa...kurangkan keganasan ko. nanti jadi keganasan rumahtangga plak...huhuhaha

wiegreat a.k.a. zeq said...

amoboi bonzer.. ngombok nampak.. ada kemajuan skrg dah ada blog... truskan..

wiegreat a.k.a. zeq said...

nuar... bank rakyat kan ade... tp org bijak it nie...mmg leh wat ape2 pun.. huhu.. but bukan org nerd yek...sori...

wiegreat a.k.a. zeq said...

nuar... bank rakyat kan ade... tp org bijak it nie...mmg leh wat ape2 pun.. huhu.. but bukan org nerd yek...sori...

wiegreat a.k.a. zeq said...

emmii.. harga tu hanya utk en.samsul aje..org len x jual... atau org yg desperet aje...hhuhu...