Saturday, July 18, 2009

Trial 2009


well minggu nie agak mendebar kat bebudak aku coz dorang amek trial UPSR... mintak2 le depa jawab ngan betui2...

malang bagi aku coz x dapat jaga pekse pada ari khamis(paper bi) coz doktor bagi MC 2 ari, suruh duk kuarantin di umah... bukan H1N1 yek.. tp risau la gak.. uhuks... kene selsema.. coz ari rabu tu aku sibuk ngemas umah... so idung aku ni alergik debu.. mesti kene selsema punye... panglima demak kang ada la point tue...

upenye ari jumaat tu ada mjlis perpisahan... miss lagi makan percuma.. haha... ape2 pun aku ucapkan slamat berpisah.. jgn lupekan daku,,, n slamat bertugas di tempat baru yek wahai en BLM... Sarip..

mula2 masuk cn menumpang kat umah aku... pemalu mulanye.. biasa le org baru.. tp bile da minum ayor ubern, hah baru tunjuk belang... kira sarip ni seorng yg easy goin... xde masalah buat kawan,,, just aku tau die sgt2 sedih n sgt nyesal coz dapt betukar.... yela bila dah rasi kat cn, nak tukar pun susah.. mcm aku kot...

ape pun smoga persahabatan ini xkan putus,,

back to da story... kali nie aku rasa trial dorang ni macam senang aje... soalan mid year lagi susah... sambil sonok aku cuti 2 ari kat umah aku smpat le tnda markah dorg... 5 je kantoi paper... then pratus lulus lak dah lebih drpd target sekolah... ni wat aku cemas, dlm masa yg sama aku dah lega la sket.. leh tumpu kualiti lak...

kalo la upsr nanti dorng leh mantain mcm nie.. syukur la sesangat... dgn keadaan tinggal kaw luar bandar,, taraf hidup bebudak nie yg agak sedih kalo kita rungkai sorang demi sorang... mmg sesuatu pencapaian yg sangat baik le.. dis year aku sorang je guru english opsyen.. yg len smpai 3, 4 org satu subjek teras... so cabaran le kat aku terpaksa bersendirian... yg penting english teachers are flexible n can do anything with their own ways.... haha.. jgn trase yek guru2 len.. just cara je berbeza... masing2 pengorbanan cara2 tersendiri...

12 bla..bla..bla...:

Firol said...

wei ZACK tolong pecahkan rekod aku kat sana......

aku nak buat rekod baru kat sini..skrg aku pgng sains dgn bi tahun 6......dan yang best semua murid aku stok idham fahmi

emmii the strange said...

o yeah! sini pun sama. 6 orang ja kantoi paper BI. itupun 2 orang dapat 38 (means 2 more marks to get pass) tapi saje je aku tanak kasik. biar deme usaha lebih skit. kot dapat lulus nanti deme senang ati lak, lalu tidak berbuat apa2.

memang betui, paper kali ni teramat senang. termasuk sains...sampai aku pun boleh jawab betul (boring time jaga peksa, aku jawab jer ler soalan sains tuh)

nuar said...

Kalo aku jadi cam z, aku dh tk ngajo susah2 lg. relax je.... target dh capai... ape lg nak..

wiegreat a.k.a. zeq said...

firol....
stakat nie just rekod ko cume tinggal peratus lulus je yek.. takpe la.. aku bior kekal dulu... xnak sume rekod aku pegang.. cukup le pegang kualiti paling bagus... kang dah xda sape nak kenang ko lak...:p

wiegreat a.k.a. zeq said...

emmi...
mintak2 le upsr kuar soalan mcm trial... baru atiku senang sket... ape2 pun result nanti aku redha le.... janji bebudak aku bile besar jadi manusia... engat Tuhan, mak bpk n guru2nye..

wiegreat a.k.a. zeq said...

nuar...
aik.. mcm ayat2 jelous je... tau la math tgh kritikal sesangat nie...xpe korang push lebih sket yek.. mintak2 jadi mcm taun lepas.. last2 aku yg sengsara....hish hish hish... skrg pun tgh enjoy nie.. har har har..

nuar said...

zeq n emmi,
korang anggap je soalan upsr sok cam soalan trial jg. jgn susah2 ngajo n leave out all the rest to the students.he..he

Hasnurol bin Hashim said...

salam dari orang banting. em... berkerja keras lah zeq! ketahuilah ub amat memerlukan guru seperti anda... sahut cabaran Mbm Mbi... harapan nusa dan bangsa...

wiegreat a.k.a. zeq said...

lama xdgor usrah dari ustz nie... tringat usrah zaman2 dulu.. hihihih...