Wednesday, July 29, 2009

ape nak citer 31 : scout camping

last week aku anta bebudak pengakap... 10 org, 5 boys n 5 girls...
sume nya nak amek ujian keris gangsa n perak kat sk sungai jejawi...

perkara menarik di sana :

1) kemah ubern paling besau antara kemah2 yg lain...
2) 3 hari 2 malam aku tido dalam keter...
3) sumber air x penah mencukupi...
4) dapat tidor 3 jam setengah dalam 3 ari tue...
5) budak 205 org tp cikgu bape kerat je hadir.. yg hadir tu kene jaga bebudak... hampeh...
6) aktiviti x best.. best lagi aku wat kat ubern....
7) makan pagi makan nasi goreng kosong.. minum malam lak.. air nescafe o..xde roti atau biskut...
8) mcm2 lagi....

so kesimpulannya anda sendiri leh agak... kalo kat ubern, camping nye paling terbaik le.. leh wat umah hantoo lagi.. mmg nostalgia sungguh...

ni pic2 kenangan kat sane....
mcm best je...










tp yang hangin skali ialah.....
-
-
-
-
-
-


dah le roadtax taun pas punye berani die g anta bebudak tue... aku lak xde nak chek keternye....
pas ni tobat aku suruh die anta.... bebudak aku sume xnak naek ngan die.... huhu... nak tau sape... kene datang cini....

11 bla..bla..bla...:

adnil linda said...

sir...
rasenyer linda slalu nmpk kete nie...
tp x taw la name yg empunye kete...
2 bln dok ubern...
(4mei-27june)
heehhehe

nuar said...

mmmmm... dh nmpk menarik skit isi dlm blog ni. Mngkin dh dpt inspirasi dari blog cikgu nuar kot... skrg dlm satu story ade bnyk gmbr. sblm ni 1 atau 2 gmbr je. mmm... prkmbngan yg baik. Tapi 1 je yg musykil????? ye ke zeq pnye cite tu...bkn main sedap dia pnye jek diri sndiri. bkn ape 1 gmbo pn tk nmpk batang idung die.. ntah-ntah......... he..

wiegreat a.k.a. zeq said...

amboi.. baru wat blog sehari dua, dah pandai judge blog bagus ke tidak... well tu la x ikuti blog aku dari taun pas... kan aku nie paparazzeq... so tugas aku melaporkan apa yg berlaku dalam dunia masa kini...

gambar aku x bape penting pasal ape yg aku citerkan adalah jujur dan betui... x mcm sesetengah blog tu... tipu je lebih pasal nak goreng2 citer jadi sedap...

last2 tangan kiri juge yang berat ditulih... tepuk dada tanya iman... har har har...

nuar said...

mmmm tk pe le, pas ni kite tgk cam ne komen dr firol n arnies serta kwn2 lain plak..

emmii the strange said...

ohh..itu macam GB aku dan sorang lagik tuh suhaimi, cikgu SKRMM. elok2 jer ko amik gambo dia tengah dok menjulur perut. anyway, mmg tak patot...hantar budak tak de road tax plak tuh. huishhh...siap barai lagik road tax tuh

wiegreat a.k.a. zeq said...

emmii.. tepat skali... suhaimi tu kem komanden... die pun sama gak mcm aku... x cukup tido... gmba tu majlis penutup, GB2 xde, pk2 n wakil dari skool len pun xde.. sk sungai jejwi pun xde wakil... just GB bamboo skool aje...hm...

wiegreat a.k.a. zeq said...

emmii.. tepat skali... suhaimi tu kem komanden... die pun sama gak mcm aku... x cukup tido... gmba tu majlis penutup, GB2 xde, pk2 n wakil dari skool len pun xde.. sk sungai jejwi pun xde wakil... just GB bamboo skool aje...hm...