Sunday, August 16, 2009

konsert terakhir



kehilangannya masih terasa... xsangka ati aku beriya2 nak sangat tengok konsertnya...

"jemi.. dapatkan tiket vip tau, aku nak pegi nie...sume tiga org aje... aku, ko ngan amer, tp kene g awal le... mane la tau ustz panggil aku wat show ngan die nati kat sane.. hehe.." aku berseloroh...

so pegila aku bertiga naek kereta turbo yg x bape laju aku tu... sampai kat tol kelang, aku tye, tau x stadium melawati nie... sume menggeleng kpala... adus,,,, trus call hanip.

"nip, mane jalannya.." "ko ikut jalan situ sini situ sini...., ok roger nip..."
last conversation aku sempat ucapkan tahniah kat dia pasal dapat mama baru.. hehe....






sempat bergambo, kang nuar demak x percaya lak....


dari start konsert memang x berganjak aku pasal setiap lagu yang dipersembahkan oleh kesemua kumpulan mmg terbaik, lebih2 lagi arwah... mmg penuh perasaan menyanyikan lagu2 tersebut....

datang sekumpulan mahasiswa duduk dibelakang kami... nampak gaya body n kelakuan mcm budak2 ganaz le... biasa je tgk... skali bersuara, mak datuk,,aauww upenye.. adus kaco tul dorg nie.. aku bertiga gelak le, smpai terdengar kot dorg.. haha... dah tambah dose aku kat situ... hehehe...


ada satu kumpulan dari indon., saotul harokah... nampak bersahaja, tp byk peminatnya... malangnya secara peribadi aku... penonton kat situ wat cam konsert black metal pun ada.. terlompat sini sana... tau la konsep lagu tu rancap tp kalo dihayati lirik lagu tu xde suruh terlompat sana sini.... hm.... budak2 skrg....

gambar kurang memuaskan pasal aku aku lupe bawak kamere... guna haset aje...
ni selum konsert...

kalo sape2 tgk melodi mesti perasan ramai melambai2 menggunakan haset ketika lagu thank u Allah... mmg cantik tul ketika tu..

tp pasni suasana x seperti macam ni dah... kerana sebutir permata telahpun lenyap... harap ahli kumpulannya dapat meneruskan perjuangan irama nasid,,,,

malam tu konset habis kul 12 tgh mlm gak le... tapi macam x cukup rasanya..



4 bla..bla..bla...:

wiegreat a.k.a. zeq said...

betui tu.. sume dah ketentuan ilahi...

mmg malam tu sangat meriah... mmg penuh jugak le stadium... alhamdulillah..

aaen naa said...

untung dpt g tgk konsert 2...hu3..
moga Allah S.W.T mrhmati roh beliau...aminnn