Saturday, February 7, 2009

ape nak citer 10 : buat padang

sukan...sukan...sukan...

mmg kalo dah masuk industri nie... salah satu aktiviti penganjuran sukan sekolah wajib buat tiap2 tahun...

kalo nak bersukan tu kenela buat mcm2 persiapan dan persediaan.,.. salah satu nye.. wat padang..

minggu nie slama dua ari buat pdg.. baru siap... smpai sultan bagi cuti kat satu perak... kita org pun keje... yela yg dtg amek OT pun bukan warga perak pun... sultan aku pun keje ari tu... heheh...

ni sebahagian guru2 yg menjalankan tugas2 dorang masa kat padang.... mmg sangat-sangat PROFESSIONAL.....

aku nak ckp beso xde la... byk menda aku kene uruskan.. uruskan padang satu hal... uruskan dorang2 nie pun satu hal... mcmne tuh???? penat,,,,,



tgk nie .. sape punye angkar nie....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


nie la org nye.... abis bergulung dwatnya... kene la aku tlg stlekan....
garisan lum lagi digelek minyak itam lg.......




kamarul lak(selaku setia dan usaha sukan).. tgh ukur padang... mcmne la die ukur tu... katanya padang beso sgt... tau ke die nih ukur??? kene gak tlg..... masih lum gelek lagi nie... jam dah kul bape dah???



ha.. ni lagi dasyat.. bukan sathianathan yek... samsul......
persoalannya ialah... tlg wat padang ke... atau melatih bebudak bola??? konfius....



masalah sterusnya aku kene settle ialah masalah hanis nie... tau le ngajo pre-skool...
tp jgn la IQ pun ikut macam depa....
smpai kiamat le xde brgaris padang tu... itu kayu nak sngkut kat kobau adik oiiiii....
bukan nak membajak padang nie.. kita nak wat line acara larian le!! adus......

pening2... ingat aku sorang je pening... rupe2 PK KOKO baru abg azmi pun pening....
bukan pening pasal gelagat depan nie... tp......

.
.
.
.


katanya kude ilang... die ikat kat garaj motor pagi td(garaj kat gmbo blakang tue)..
mane ke peginye??? udah aku terpaksa mencari kuda abg azmi yg ilang tu..

macm tu la peristiwa berlaku spanjang minggu nie... sape x stess gini....
hehe... kalo dulu burn ada leh la die settlekan.... maklumla die dah taraf dewa(gelaran komplek)..... hehe..

yang penting padang siap juga walaupun ade mcm2 gelagatnye.....

2 bla..bla..bla...:

emmii said...

macam tu laa kalau suka tetiap tahun. kurang2 PK Koko korang turun padang. PK Koko kami? Nak turun padang ibarat seperti nak turun bendang...begitu susahnya dia tuh...

wiegreat said...

kalo PK Koko aku x trun..... maka kene la lazer longkang kang ngan aku.. huhuhu...alhamdulillah.. ala PK baru naik DG32 KUP... slum nie jd cikgu biasa... tu yg leh masyuk tue...