Sunday, February 22, 2009

ape nak citer 16 : aku n travian


sejak aku pakai steamyx setahun yg lalu... mcm-mcm le aku cube nak gain knowledge dalam dunia cyber ni...

sejak tu le aku mula jatuh cinta ngan travian.... game cyber yg tlah menambahkan kawan2 baru.. walaupun berbeza umur, di dalam alam nie sume tu x dipandang... yg tinggal hanyala kerjasama...

game ni xde had masa... senang citer... cara nak men game nie ialah... kita akan dpt sebuah kg, then kita akan mula mencipta n membina keperluan2 asas dlm mewujudkan satu kg sehingga wujud satu tamadun yg maju... die punye halngan ialah ancaman dari kg yg len... ha maksudnya org len boleh serang kg untuk curi ress kite... cnth kayu, tanah liat, besi n makanan...

mcm aku skrg di dlm travian.... dah masuk server ketiga dah.... tp ada yg jenis gile men menatang nie sanggup x titon malam... game nie mcm aku ckp td no time limit.. so sape2 pun leh serang bile2 waktu... aku nak citer panjang2 mayb ramai x tau....
skrg nie dah masuk server 3 atau season 3.... nak masuk serv 2 n 1 pun masih boleh tp ramai yg dah berkuasa..... so susah nak hidup....

bermula ngan Pakatan XXX, (kini dah berpecah) aku ucapkan time kasih le coz korang satu geng yang hebat... saling tolong menolong.. tu yg aku suke.... heheh..

kalo sape2 nak tgk atau mencube klik sini

8 bla..bla..bla...:

::Cikgu Liza:: said...

aku suka main game.. tapi mslhnya mcm ko ckp.. aku kalau dah mula memang tak leh berenti.. tak kira ape game pun.. minesweeper pun jadik.. pernah aku main game feeding frenzy smpi habis semua level satu mlm.. tuh baru game bodoh2 aje.. kalo game strategy mcm nih.. mau laki aku kebulur berhari2 jawabnya..

emmii said...

hahah. memasing jadik hantu game. AKU pun. zek, game ni ada laa macam rise of nation. game online yang aku suka ialah gunbound...tapi skang dah tak main langsung. kalau main pun kena kutuk dengan budak2..heheheh

wiegreat a.k.a. zeq said...

tp faedah bagi aku lak...
kene la gtau... mule awal tahun tu pas balik dr kampung.. aku tkezut pasal berat badan naik gile babi..
smpai 5 kilos le...
duk kg standard le..mak aku mesti masak kaw2 punye...
tapi jumat lalu aku berjaya kurgkan 6 kilos...

caranya men game ni... so aku x tumpu pada makanan sgt... smbil tu makan oat, nasik pun 3 ari skali, air kosong, mlm x mkn, kat skolah cukup mkn mee gorng, men bola tiap2 ari, tidur awal, sentiasa wat sibuk kat skool... tu yg slalu aku wat.. x sngka cepat turun..(salah satu sebab wat gitu gaji bulan ni lambat.. waaaa)

wiegreat a.k.a. zeq said...

emmi : kalo aku citer kat bebudak depa x tau pun sgt psai kmputer ni.... masih jauh ketinggalan, aku gelakkan kat dorg adela..
tp kat skool aku x citer yg aku men game ape2 pun.. hehe mcm hipokrit pun ade, aku ckp aku kat umah baca buku, majalah2 ilmu ke, x main game2 ni n mcm2 le.. heheh...

::Cikgu Liza:: said...

nih entry pasal main game ke.. pasal diet nak kurus.. ataupun game adalah salah satu cara untuk kuruskan bdn dgn berkesan? konpiusla aku zek..

KiTTuN said...

Salamz..
saya sejak dulu dah tengok game travian ni..tapi tak reti nak main dan memang tak nak main takut terjebak. Bukan apa bila dah terjebak faham2 jer ler... sanggup tak titun malam. Kesian anjing2 n kucing2 saya terabai mereka nanti

wiegreat a.k.a. zeq said...

kitun :xpe ajak depa men skali... huhu... mane tau leh bijak IT lak... :)