Wednesday, February 18, 2009

ape nak citer 15 : paparazzi sukan kelompok 5

aku kat sana bukan shja nganto bebudak tp sebagai pegawai bertauliah yg penuh bertanggungjwa serta berdedikasi yg mempunyai perancangan strategik... hehe.... over..

ala pegawai acara lompat tinggi aje... tu pu sekejap je... selebihnya sbag paparazi sepenuh masa...

keje aku meronda sana sini mnyingkap cerita2 menarik yg leh aku isi kat dlm blog aku je... well sume dah tau... slum nie asik berkempen perang sukan ngan bamboo bay skool... but at de end, there's only one... to be a champion.... n dat skool is tannin river skool... wel congrates again bcoz take away our trophy.. ishish... tp paling penting, objektif sukan ni ialah untuk mencungkit bakat murid2.. x lebih dari itu...(ayat cover)

post moterm yg dapt aku gtau ialah... punye kekalahan ubern team ialah... org2 cengai... nak tau sapa orag2 cengai ni... baca la nie....

nie sbahagian candid yg sempat aku amek... sebenarya banyak.... tp editor aku dah blacklist kan.. tkut menyinggung perasaan nurani khayalak awam....


nie la tmpat aku keje x smpai 2 jam....










nie sbahagian penyokong2 ubern...
siap ajk pibg.. en kamari@endong pun turun support.....


muke x boleh blah.... pemunye blog nie.... dgan wajah kebiasaan hariannya.... mmg xleh ubah kot.. hehe.. dont2 angrie... u r in candid camera... hahah...






nie sorng lagi pemunye blog nie... x tau le ape 'kak emmi' kite tu wat... kalo dari gmbo nie... tgh pau makan minum bebudak die kot... well ini cume gosip... hahah...






stadium dipenuhi ngan penonton, ade yg salah datg.. depa ingat ada perlawanan EPL..... tp tetap gamat... kalo aku le, aku wat tiket masuk,, leh masyuk poket aku....






perancangan yg berjaya... jgn gtau sape2... ubern team n tannin river skool dah pakat nak tukar trophy... jgn gtau bamboo bay skool ek...

nape kamarul tu.. mcm kecewa aje...
tp nuar yazid gembira len mcm aje...
konfius..






acara pun bermula....




















ish...ish...ish... nape budak awie ni ade... astaga... serbuk ape yg dihidu tu... oo makanan... rupenya pegawai pemakanan ubern team... tp pelik... mana makanan menghilang.....













aksi ubern team.. ada yg sampai menggigit jari.... sedap ke...???


ni lak.. anak2 sunti ubern team...ngan slamba membuka tmpat massage... hish tau mak bapak deme..naya......







smbil2 tu aku mengidu yg linda sibuk mendenda bebudak die...
tgk tu sampai nak ketuk ketampi.... noe komen ye... based on the pic...






mmm... bile nampak kamera... sluruh facial expres. trus berubah... menjadi sorang wanita ayu yg bersopan santun...
mm.. anda nilaikannya.... (hehehe... kene gaban maut nati ngan linda nie... hehehe...)
walaupun result belum ada, beliau mnyatakan bahawa skool die akan dapat no 2... tgk tngan tu...ahli nujum katakan????



la... nie ke tugas nuar... memegang payung... letih je dtg jadi offcer... ish..ish..ish....
sape lak posing pakai cermin mata gelap tu... bukan ke kat pdg skool ngan en.cengai tadi....





siap merokok... "amaran...merokok membahayakn kesihatan"









duo org nie pun sama... adus... global warming,,,,,






citer adik ngan abg... hehe....
slama aku duk ubern 6 tahun... lum penah smsul kasi aku bawak keter die.... tp hari ini dalam sejarah.. die bley bagi kat org len... ape rahsia...










sebelum keputusan diumumkan....








ketika diumumkan...








akhirnya.. kecewa di tangga...








bgitula kisahnya.... sebagai paparazzi bebas.. aku melaporkan untuk blog zeqzone.blogspot.com..







dah settle sume... mcm kebiasaan le... kalah atau menang mesti aku pegi pasaraya Billion...
berbeza ngan taun2 pas... aku biasanya shopping... tp sebabkan salary kali ni lambat... aku tunggu kat keter je... payment paparazi lum dpt...
sedey rasanye...........


balik senja tu... aktiviti niang rapik x bjaya pasal aku xde mood n nak balik cepat nak siapkan lesson plan ari soknye... sume punye pasal si cengal2 cengai @#&^*@@^#^@# tu...

what a day!!!!!!!!

12 bla..bla..bla...:

emmii said...

oii, aku bukan pau makanan budak laa, aku rasa jek. hahahaha, aku tengah tunjuk video yang aku shoot kat budak2 tuh. aku amik ehh gamba ni? macam cute je aku dok tengah2 budak2 yang masham tuh

wiegreat said...

x tahan siap bawah bakul merah berisi makanan tu.. mcm camping lak...
ape kata kalo taun dpn cikgu2 bwk mknnan leh geng2 kte camping mkn same2... kan sonok mcm kenduri...
leh masuk dlm program hari keluarga sek2 kelompok 5.... hehehe...

::Cikgu Liza:: said...

kekekeek.. memang hobi ko suka usik org ek? teruk ko kejekan best fren aku tu ek... sian linda..

wiegreat said...

heheh.. kat ubern pun camtu... nak wat camne, sbg paparazi bertauliah kene citer hal sebenar...
xde niat nak kenekan sape2.. saje untuk bermesra2... opss... marah lak lie kang aku perkataan tu.. heheh....

emmii said...

ye laa, kitaorang tak kasik diaorang beli burger atau yang sewaktu dengannya sebab nanti perut penuh tak boleh lari. makan je cekelat yg kitaorang bawak tuh. kalo nak ikutkan 4 jam sebelum bersukan tak boleh makan apa2 tau kecuali pisang

lynda_siebie said...

hamboi...meriah tol forum kat sini... td aku masuk xde pun entri nih!! tup2 bila masuk dah penuh panggung....

hehehe talented gak ko ni sbg paparazi ek....

Musuh Tapi Mesra...apa yang penting??...kerjeeeeeeesama!!!!( sila nyanyi dgn nada citer cartoons WonderPet kay )

wiegreat said...

emmi: kesian bebudak tu.. len kali kasi le dorang makan byk2 sket..jauh datang tu... bebudak aku sume disantapnya... lepas abes jadi pegawai, tup2 dtg tgk bebudak, tgn depa penuh aje ngan burger, sosej, air batu, mcm2 lagi.... nak mara kang, bebudak nie jarang jumpe menda2 gni...

wiegreat said...

linda: haha... boleh le aku apply kat mana2 syarikat berita... mana tau leh jadi salah sorang pembaca berita yang mashyur nati,,
kalah karam singh walia tau...

lynda_siebie said...

Correction: bila masa plak aku denda bdk2 tuh....ee ko ni zack....pandai jer ko cari post2 maut ek...kang aku saman kang....hehehe zaman skrg kan zaman saman menyaman....

wiegreat a.k.a. zeq said...

oit kak emmi oii... dah lupe ke abe kat umah tue...

linda: bukan aku kata le.. gambo tu yg kata.... kalo bwk mahkamah ada bukti yek.. cube zoom gambo tu.. hihihi...